Babeczki czekoladowe

 Babeczki czekoladowe to najlepszy słodki ratunek przed jesienną szarugą, a z nią powoli dopadającą nas chandrą :) Wszyscy, którym jesień daje się we znaki powinni po nie szybciutko sięgnąć :) Zrobienie ich nie wymaga kulinarnych umiejętności, ani wielkiego nakładu naszego, tak cennego czasu, za to znikają błyskawicznie :)


  • 150 g masła
  • 85 g gorzkiej czekolady
  • 160 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 jaj
  • 160 g cukru
  • szczypta soli
  • polewa czekoladowa
W gorącej kąpieli roztopić czekoladę z masłem. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Jaja ubić z cukrem ze szczyptą soli, połączyć z mąką i stopioną czekoladą. Napełnić ciastem muffinkowe foremki. Piec 20 minut w 175 stopniach, ostudzone udekorować roztopioną czekoladą.

2 komentarze:

  1. Ależ one muszą być mięciutkie. Tyle jajek daje fajną strukturę :)

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger