Francuskie pierożki

  Dziś znów coś z "recyklingu żarciowego" :) Zostały mi w lodówce dwa drobiowe kotlety, więc postanowiłam się ich pozbyć :) W takie upały aż strach zostawiać jedzenie - nawet w lodówce. Do takiego recyklingu dobrze nadaje się ciasto francuskie, gdyż wszystko można w nie zawinąć. Pierożki zrobiłam na kolację i znikły w ekspresowym tempie :) 


Wykorzystałam:
gotowe ciasto francuskie
dwa kotlety z drobiu
czerwoną paprykę
serek Tartare "Śmietankowa Łąka"
sól i pieprz do smaku
woda
sezam
Kotlety i paprykę pokroiłam w drobna kostkę, zmieszałam z serkiem żeby wszystko się połączyło i doprawiłam solą i pieprzem. Ciasto francuskie pokroiłam w kwadraty na środek włożyłam łyżeczkę farszu i skleiłam w trójkąty. Posmarowałam wodą i posypałam sezamem. Upiekłam w piekarniku w 180 st. Ile czasu? Nie pamiętam :) Tak na oko,czyli jak się pięknie zarumienią :) A oto one:

13 komentarzy:

  1. A kotlety juz byly usmazone ?
    Magda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak i to jeszcze na dodatek w panierce:) to były pozostałości z obiadu :)

      Usuń
  2. O piękne pierożki...widzę, że Justynka też zwolenniczka recyklingu.
    Ja dziś niedzielny rosół przerobiłam na pyszną zupkę. :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo ja mam w Tobie Elu niedościgły wzór do naśladowania i staram się jak mogę :)

      Usuń
  3. Odpowiedzi
    1. Wciągnięte zostały w tempie natychmiastowym - z tego wnioskuję że tak :)

      Usuń
  4. Mniam. Znajac Twoja kuchnie moge w ciemno stwierdzic ze sa pyszne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. och Kasiu nie wychwalaj mnie tak, bo w piórka obrosnę :) dzięki, dzięki :)

      Usuń
  5. Recycling jest zdecydowanie trendy ;) Też nie lubię jedzenia marnować. Super smaczny pomysł

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Małgosiu :) Miło, ze do mnie zajrzałaś - pozdrawiam :)

      Usuń
  6. wyśmienite pierożki, ja uwielbiam ciasto francuskie :-)

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger