Najlepsze, zdrowe, niskowęglowodanowe bułki z ziarnami
Przepyszne bułki, pełne ziaren, bez mąki proponuję każdemu kto chce zdrowo się odżywiać. Proste do wykonania, są pyszne i bardzo pożywne.
Potrzebujemy:
- 5 jaj
- mały jogurt naturalny
- 100 g maki migdałowej
- 40 g mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki soli himalajskiej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 g sezamu
- 30 g siemienia lnianego
- 30 g czarnuszki
- 30 g ziaren słonecznika
- 30 g babki jajowatej
- garść ziaren dyni
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, ciasto zostawiamy na 10 minut. Po tym czasie formujemy bułki. Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)