Czekoladowa Keto kawa ze śmietaną i cynamonem
Kawa Keto zwana "kuloodporną" dostarcza organizmowi pożytecznych tłuszczy, nasyca i daje energię. Podstawowym przepisem na kawę kuloodporną jest kubek ulubionej, mocnej kawy zblendowanej z dwoma łyżeczkami oleju MCT. Ale jak to już jest - "ile głów tyle pomysłów", pojawia się coraz więcej modyfikacji tego napoju. Dzisiaj chcę Wam przedstawić jedną z moich ulubionych wersji - czekoladową Keto kawę z cynamonem. Polecam ją tym, którzy potrzebują energii, trenują, no i oczywiście będącym na diecie Keto.
Potrzebujemy:
- świeżo zaparzona kawa 200 ml
- 2 kostki gorzkiej czekolady 85%
- 50 ml śmietanki 30%
- cynamon
- blender
Do świeżo zaparzonej kawy dodajemy czekoladę i blendujemy do połączenia. Śmietankę spieniamy i delikatnie wlewamy do kawy. Posypujemy cynamonem.
Podoba mi się ta kawusia!
OdpowiedzUsuńChętnie się na taką kawę skuszę, uwielbiam połączenie kawy i cynamonu.
OdpowiedzUsuńO mniaaaaam!
OdpowiedzUsuń