Babeczki z konfiturą z czarnej porzeczki
Babeczki z konfiturą z czarnej porzeczki to niesamowicie smaczny dodatek do popołudniowej kawy. Proste w przygotowaniu, a jakże wyśmienite. Polecam wszystkim miłośnikom babeczek i oczywiście czarnej porzeczki.
W jednej misce mieszamy ze sobą:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- szczypta soli
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
W drugiej misce mieszamy:
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
Łączymy składniki obu misek, mieszamy, aby się tylko połączyły, niezbyt długo. Wkładamy do "muffinowych" foremek po jednej łyżce ciasta, na środek łyżeczkę konfitury i znów ciasta do 2/3 wysokości i pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Trzy łyżki konfitury podgrzewamy w garnku cały czas mieszając. Konfiturą smarujemy babeczki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)