Ogórki z chilli i czosnkiem
Dziś przedstawiam Wam przepis na nasze ulubione ogórki na ostro, z czosnkiem i chilli :) W domu mówimy na nie "żylety". Co roku "żylety" muszą być :) Świetnie smakują do mięsa i jako zakąska do wódeczki :)
Ogórki myjemy, suszymy i ze skórką kroimy w plastry. posypujemy solą, mieszamy i zostawiamy na 3 godziny. Po tym czasie odlewamy powstały sok.
- 1,5 szklanki octu
- 50 dag cukru
- 3 łyżki chilli
- 1,5 główki czosnku - w plasterkach
Takie żylety to ja lubię.
OdpowiedzUsuńU nas w domu nawet dzieciaki jedzą nie przeszkadza im, ze na ostro :)
Usuńoo to jest dobre:)
OdpowiedzUsuńoooj tak :)
UsuńBaaardzo lubię. Pyszny i ostry przepis :)
OdpowiedzUsuń