Drobiowe roladki z serem i szynką
Witajcie Kochani, dziś na obiad serwuje roladki z piersi kurczaka z serem, szynką i natką pietruszki :) Soczyste mięsko, chrupiąca panierka, smaczna szyneczka i roztopiony, ciągnący żółty ser - tego właśnie nam trzeba :) Takim smakowitościom nie jesteśmy w stanie się oprzeć. Polecam :)
- 2 piersi z kurczaka
- 4 plastry szynki
- 4 plastry żółtego sera
- natka pietruszki
- czosnek granulowany
- sól
- olej
- mąka
- bułka tarta
- jajko
Pierś z kurczaka przekrajamy na dwa cieńsze filety, lekko rozbiajamy przez woreczek, oprószamy solą i granulowanym czosnkiem i odstawiamy do lodówki na 15 minut. Natkę pietruszki drobno siekamy. Na wyjęte z lodówki mięso wykładamy plaster szynki, plaster sera, posypujemy natką pietruszki i zawijamy w roladkę. Przygotowane roladki panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Świetnie wyglądają, posiekany czosnek tez byłby dobrym pomysłem :)
OdpowiedzUsuń