Młoda zasmażana kapusta

Wraz z wiosną pojawiła się w sklepach młoda kapusta. Zasmażana kapusta z koperkiem to klasyk wśród kapuścianych dań. Jest smakowita i przypomina smak dziecięcych, beztroskich lat. Polecam :)


  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 duża cebula
  • pęczek kopru
  • 1/4 kostki masła
  • 1/2 l bulionu
  • 2 łyżki mąki
  • sól
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodaj drobno poszatkowaną kapustę, podlej bulionem i duś pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie dodaj drobno pokrojony koperek i cały czas mieszając dodaj mąkę. Dopraw do smaku. 

1 komentarz:

  1. Mój mąż robi identyczną, nie wiem, kto komu podebrał przepis 😂

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger