Karkówka w ziołach

Kawał smakowitego mięsa to jest to, co najbardziej lubimy :) Bardzo aromatyczna, ziołowa, mięciutka karkówka to moja dla Was propozycja :) Najlepiej pozostawić ją na kilka godzin w lodówce, obtoczona w marynacie, bo wtedy nabierze aromatu, a po upieczeniu będzie krucha, soczysta i miękka :)


  • ok. 1 kg karkówki
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka oregano
  • łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz
W miseczce mieszamy olej, przyprawy i zioła. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry 1,5 cm. Mięso smarujemy marynatą i pozostawiamy pod przykryciem w lodówce na przynajmniej 12 godzin. Pieczemy w rękawie lub naczyniu żaroodpornym tyle czasu, ile waży karkówka w 190 stopniach.

1 komentarz:

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger