Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Jajka faszerowane robię bardzo często i tak naprawdę z czym się da :) Bardzo je lubimy i oczywiście oprócz świąt, rodzinnych spotkań i uroczystości zdarza im się gościć na naszym stole w zwykły, powszedni dzień. Mimo iż próbowałam wielu zestawień składników farszu jajecznego, ten z wędzonym łososiem smakuje mi wyjątkowo. 


  • 6 jajek
  • 120 g łososia wędzonego
  • majonez
  • pieprz
  • natka pietruszki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrajamy na pół. Delikatnie, za pomocą łyżeczki wyjmujemy żółtko do miseczki. Wyjęte żółtka rozdrabniamy widelcem. Około 80 g łososia kroimy bardzo drobno i dodajemy do żółtek. Wszystko mieszamy z majonezem, przyprawiamy pieprzem. Farszem wypełniamy jajka. Z pozostałego łososia tworzymy różyczki, którymi ozdabiamy jajka. Schładzamy. Polecam również przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem i Jajka faszerowane pieczarkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger