Karkówka z pieczarkami i cebulą

Karkówka duszona z pieczarkami i cebulą to świetne rozwiązanie zarówno na powszedni, jak i świąteczny obiad. Jest bardzo smaczna, delikatna i rozpływająca w ustach. Zapewnia nam niesamowite i niezapomniane smakowe doznania, a jest bardzo prosta w przygotowaniu. 


  • 600 g karkówki pokrojonej w plastry
  • 3 cebule pokrojone w piórka
  • 8 pieczarek pokrojonych w plastry
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • mąka
Mięso lekko rozbijamy, oprószamy pieprzem i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażamy karkówkę z obu stron na złoty kolor. W garnku na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę i pieczarki, wsypujemy 3 łyżki mąki i podsmażamy przez chwilę. Dolewamy 1 litr wrzątku i wkładamy mięso. Dodajemy zioła i przyprawy i dusimy do miękkości. 

1 komentarz:

  1. Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.

    Your blog provided us useful information to work on. You
    have done a outstanding job!

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger