Klopsy drobiowe z gotowanego mięsa

  Witajcie Kochani. Mam dziś dla Was sposób na wykorzystanie gotowanego, drobiowego mięsa. Często gotuję na nim zupy, a nie zawsze mam chętnych do  zjedzenia wyłowionego w nich mięsa. Klopsy z gotowanego mięsa drobiowego są bardzo delikatne, zachęcam i polecam :)


  • 250 g gotowanego mięsa drobiowego zmielonego maszynką do mięsa
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • po 1/2 łyżeczki tymianku, lubczyku, natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle. Do zmielonego mięsa dodajemy zioła, jajko, 2 łyżki bułki tartej, cebulę, sól i pieprz. Dokładnie łączymy składniki, formujemy niewielkie klopsiki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.

1 komentarz:

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger