Pierś z kurczaka w jabłkach z rodzynkami
Dzisiaj Kochani wielkiego wstępu nie będzie :) Pierś obroni się sama :) Powiem jedno - mało było, nikogo nie trzeba było namawiać do jedzenia, a talerze zostały wylizane do cna :) Danie to pojawi się więc na moim stole jeszcze nie raz :) Polecam również Wam do wypróbowania.
- 2 piersi kurczaka
- 4 jabłka
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki rodzynek
- 200 ml bulionu
- 1 łyżeczka curry
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- olej kokosowy, masło lub oliwa
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę - skrapiamy sokiem z cytryny. Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, i podsmażamy na oleju z obu stron. Mięso zdejmujemy z patelni i podsmażamy pokrojoną cebulę, czosnek i jabłka - podsmażamy. Dodajemy rodzynki, curry, dolewamy wino i dusimy około 10 minut. Wkładamy kawałki kurczaka i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy z ziemniakami.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)