Szpinakowe mielone

 Zielone mielone ze szpinakiem to świetny sposób na urozmaicenie "klopsowego" menu :) Bardzo nam zasmakowały i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na naszym stole. Chciałabym również zachęcić Was do przygotowania mięsa mielonego w domu. Kupujecie i mielicie, mięso dobieracie według swoich upodobań. Tym w paczkach jakoś nie wierzę, nie wiem do końca, co w nich piszczy :)


  • 450 g mrożonego rozdrobionego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • gałka muszkatołowa
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • sól
  • pieprz
  • olej
Szpinak smażymy na maśle, doprawiamy rozgniecionym czosnkiem i gałką. Studzimy. W misce wyrabiamy mięso mielone z jajkiem, płatkami i szpinakiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy klopsy i smażymy je na oleju.

3 komentarze:

  1. Mimo późnej pory próbuje przepisu. Dodałem przyprawy w płynie i odrobinę bazylii. Pachnie znakomicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. I am truly pleased to glance at this webpage posts which
    consists of lots of valuable facts, thanks for providing
    such data.

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger