Pieczone jabłka ze skórką pomarańczową i rodzynkami
Pieczone jabłka to mój smak dzieciństwa. Były takie zwykłe, bez dodatków, ale pieczone we framudze kaflowego pieca - wspaniałe. Teraz mam do dyspozycji piekarnik, a tak rzadko po nie sięgam :) Dziś od rana chodziło za mną takie oto pieczone jabłuszko, smakowite i pożywne.
- jabłko
- łyżeczka rodzynek
- łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej
- łyżeczka miodu
- szczypta cynamonu
Jabłko myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne, układamy na blaszce. Do środka nakładamy po łyżeczce składników, dodajemy szczyptę cynamonu. Jabłka pieczemy około 35 minut w 180 stopniach.
Mój przysmak z przedszkola :).
OdpowiedzUsuńHmm już je lubię :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam:)))
OdpowiedzUsuńradosnych Swiat i szczęśliwego Nowego Roku! Ania
Takie pieczone jablka sa najlepsze w zimowe dni 😊
OdpowiedzUsuń