Pieczone jabłka ze skórką pomarańczową i rodzynkami

  Pieczone jabłka to mój smak dzieciństwa. Były takie zwykłe, bez dodatków, ale pieczone we framudze kaflowego pieca - wspaniałe. Teraz mam do dyspozycji piekarnik, a tak rzadko po nie sięgam :) Dziś od rana chodziło za mną takie oto pieczone jabłuszko, smakowite i pożywne.


  • jabłko
  • łyżeczka rodzynek
  • łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • łyżeczka miodu
  • szczypta cynamonu
Jabłko myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne, układamy na blaszce. Do środka nakładamy po łyżeczce składników, dodajemy szczyptę cynamonu. Jabłka pieczemy około 35 minut w 180 stopniach.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam:)))
    radosnych Swiat i szczęśliwego Nowego Roku! Ania

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie pieczone jablka sa najlepsze w zimowe dni 😊

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger