Jogurtowe babeczki z jabłkami

   W ten sobotni, chłodny, październikowy i meczowy wieczór zapraszam Was na pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach jogurtowe babeczki z jabłkami. Wypróbujcie - zachęcam, są niesamowite, znikają w błyskawicznym tempie i pachną jesienią :)


  • 250 g jabłek
  • sok z cytryny
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody 
  • 1 jajko
  • 120 g cukru
  • 80 ml oleju
  • 250 ml jogurtu naturalnego
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajko miksujemy z cukrem, dodajemy olej i jogurt. Dodajemy pokrojone jabłka mieszamy, na koniec dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Przekładamy do muffinkowych foremek i pieczemy 25 minut w 175 stopniach. Po wystudzeniu posypujemy cynamonowym cukrem pudrem - 1 łyżka cukru pudru rozmieszana dokładnie z 1 łyżeczką cynamonu.

7 komentarzy:

  1. Ooooo! prosty przepis coś dla mnie
    jabłka rosną za oknem
    jutro upiekę z moimi dziewczynami
    Dobrego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A jak pięknie taka babeczka wygląda otulona serduszkami:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Apetyczne babeczki, poproszę choć jedną, nie zjedz sama Justynko :))

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają pysznie! Czekają w kolejce do zrobienia :) Na sam widok ślinka cieknie :) W wolnej chwili zapraszam do oglądnięcia moich prac na www.facebook.com/bombkastycznie Pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pycha!zjadłabym choć pora późna:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam babeczki!!! Te wyglądają przepyszniście!

    OdpowiedzUsuń
  7. Babeczniki wyszły znakomicie! Delikatne rozpływające się w ustach :)
    Następną porcję spróbuję zrobić z gruszkami:) Przepis godny polecenia pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger