Sos chrzanowy z burakiem

  Pogoda nas rozpieszcza, grillowy czas nam się wydłuża dlatego mam dla Was propozycję bardzo smacznego sosu. Sos chrzanowo-buraczkowy sprawdzi się na zimno i na ciepło. Na zimno wspaniale smakuje do pieczonej wieprzowiny i wołowiny podawanych na zimno oraz do wędlin. Na ciepło świetnie komponuje się z pieczoną kiełbasą, szynką czy gotowaną wołowiną.


  • 1 ugotowany burak
  • ocet jabłkowy
  • 150 g kremowego serka naturalnego
  • 3 łyżki startego chrzanu
  • cukier
  • mielony kminek
  • sól
Buraka należy zetrzeć na tarce o małych oczkach, skropić octem jabłkowym, dodać serek i chrzan, dokładnie wymieszać, doprawić kminkiem, solą i cukrem.

2 komentarze:

  1. Hmm.. to może być wspaniały koktajl smaków! Muszę sobie zapisać w moim przepiśniku!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne połączenie, już mi smakuje

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger