Koperkowo-czosnkowy sos na jogurcie

 Sos koperkowo-czosnkowy na jogurcie można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na zimno wspaniale komponuje się z mięsem i wędlinami oraz gotowanymi i surowymi warzywami. Na ciepło dodaje smaku gotowanym rybom, warzywom, jajkom oraz białemu mięsu.


  • 200 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • koperek
  • cukier
  • sól
  • pieprz


Jogurt łączymy z oliwą, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy koperek i doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Schładzamy w lodówce.


2 komentarze:

  1. Ja uwielbiam z ziemniaczkami z piekarnika i z gyrosem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam taki sosik :) w zasadzie smakuj do wszystkiego, no prawie ;))))

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger