Kokosowe naleśniki z bitą śmietaną i brzoskwiniami

  Niestety nie uznaję tzw. obiadów na słodko. Ryż z jabłkami, pierogi z owocami, naleśniki na słodko mogę zjeść ze smakiem na śniadanie, deser lub kolację. Właśnie dzisiaj mam dla Was takową, słodką, śniadaniowo-deserowo-kolacyjną propozycję - kokosowe naleśniki z bitą śmietaną i brzoskwiniami :) Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby się nimi raczyć na obiad :) 


  • 1 szklanka mąki ryżowej
  • puszka mleka kokosowego
  • 3 jajka
  • 2 czubaty łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 30 minut. 
  • śmietana 30 % ubita z 3 łyżkami cukru pudru i śmietan-fixem
  • puszka brzoskwiń - odsączyć 
  • szklanka wody gazowanej
  • olej do smażenia

Po tym czasie dolać do ciasta szklankę wody gazowanej i ponownie zmiksować. Smażyć naleśniki na odrobinie rozgrzanego oleju. Podawać z bitą śmietaną i brzoskwiniami.

4 komentarze:

  1. Justynko, a ja lubie nalesniki na sniadanie, obiad i kolacje, ale w takiej wersji jeszcze nigdy nie jadlam, takze musze sprobowac, bo wygladaja apetycznie:) Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nalesniki są dobre o każdej porze dnia :) A Twoje pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna propozycja na śniadanie. Bardzo apetycznie podane naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam!!! jakie to apetyczne połączenie!!! :)

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger