Brokułowa zupa-krem z fetą i migdałami

  Małgorzata z Daylicooking zaprosiła mnie na cykliczną akcję "Błyskawiczne piątki" i bardzo za to zaproszenie dziękuję :) Oczywiście nie obiecuję, że pojawię się co piątek, ale postaram się :) Będziemy publikować wszystko co można wykonać szybko, łatwo i przyjemnie, żeby nie zmęczyć się przed sobotą. W związku z tym mam dla Was brokułową zupkę-krem przy której się nie napracujecie i do tego zjecie ze smakiem :) 



  • 1 duża łodyga brokułu
  • 750 ml bulionu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól, pieprz i cukier
  • płatki migdałów
  • ser feta
Z brokułów należy usunąć twarde łodygi i podzielić na mniejsze części. Następnie brokuły wrzucamy do bulionu i gotujemy przez 15 minut. Miksujemy, doprawiamy cukrem, sokiem z limonki, pieprzem i solą. Posypujemy płatkami migdałowymi i kostkami sera feta. Smacznego i wspaniałego, słonecznego weekendu Wam życzę :)

4 komentarze:

  1. Już widzę jak te migdały chrupią, ja też czasem dorzucam migdały albo pestki dyni. Trochę je podprażam. :)Miłego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smacznie ;)
    http://frenzyblack.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Z fetą jeszcze nie jadłam :)A bardzo lubię

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam zupę brokułową. Na pewno niedługo wykorzystam twoje podpowiedzi podczas jej robienia. Pozdrawiam i zapraszam do mnie :asiaczajka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger