Mięsno-jarzynowa zupa z pęczakiem

   Dziś u nas prawdziwie jesienna aura: chłodno i pochmurno. Na taką pogodę najlepsza jest zupa: z mięskiem, warzywami, pęczakiem - smaczna i pożywna :)

                           








  •  1 mała pierś z kurczaka
Ugotować w wodzie z solą.
  • 75 g pęczaku - opłukać pod bieżącą wodą na sicie i osączyć.
  • 4 marchewki - obrać i pokroić w talarki
  • por - oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki
  • 2 łodygi selera naciowego - umyć i pokroić 
W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju wrzucić warzywa i pęczak i poddusić. 


Wlać wywar z piersi kurczaka, dodać liść laurowy i gotować około 15 minut. Pierś pokroić w kostkę i dodać do zupy. Przyprawić solą i pieprzem i gotować przez około 10 minut. I już można się nią delektować :)


1 komentarz:

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger