Pieczeń z pieczarkami i serem

  Pogoda za oknem piękna, słonko świeci i aż się serce raduje :) Mięsożernie dziś u mnie :) Pieczeń, którą Wam polecam my jemy zazwyczaj na kanapki, ale nadaje się ona również na danie obiadowe. Jest smaczna i soczysta - mniam :) Można robić ją zarówno na co dzień, jak i od święta. 



  • 1 kg mielonego mięsa
  • 200 g startego żółtego sera
  • 300 g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • szklanka mleka
  • sól, pieprz, olej
Do mięsa mielonego dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, mleko i starty ser. Cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju razem z pokrojonymi pieczarkami połączyć z mięsem i doprawić solą i pieprzem. Prostokątną formę natłuścić i obsypać bułką tartą. Wyłożyć na dno i boki formy. Obrane jajka ułożyć "gęsiego" na środku, lekko docisnąć i przykryć pozostałym mięsem. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

3 komentarze:

  1. Justyś, wpadam na kawałek !!! :) Na kolację będzie jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi rewelacyjnie. Zapisałam - chętnie wypróbuję ten przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ładnie wygląda, pysznie się zapowiada. :)

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger