Zupa - krem z groszku

    Witajcie :) Dziękuję za odwiedziny i miłe komentarze :) To tak fajnie jak człowiek robi coś w wolnym czasie, a ktoś zagląda, interesuje się tym i czyta :) Bardzo, bardzo Wam dziękuję :) Dziś chcę Wam "sprzedać" przepis na nasz ulubiony krem. Robi się go bardzo szybko i jest smakowity, a dla tych, którzy lubią zielony groszek będzie prawdziwym rarytasem. 


Potrzebujemy:
wywar - ja używam warzywnego, kto się nie boi może użyć w kostce :)
2 puszki zielonego groszku
pieprz
sól
odrobina cukru do smaku
śmietana
groszek ptysiowy.
Zagotowujemy wywar, wrzucamy zawartość dwóch puszek groszku i przez chwilę gotujemy. Później wszystko miksujemy, zupkę przecieramy, żeby usunąć wszystkie łupinki. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wlewamy do bulionówek, teraz wystarczy kleks śmietany i kilka groszków ptysiowych. Polecam Wam bardzo, bardzo dobry krem. Smacznego i miłego wieczoru :)



14 komentarzy:

  1. Też robię taki krem, z tym że raczej ze świeżego lub mrożonego groszku. Groszek bardzo zdrowy

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja właśnie uwielbiam ten specyficzny smak konserwowego groszku, zupka smakuje inaczej :)

      Usuń
  2. Kocham zupy krem, z groszkiem z grzankami i same też. Buziole :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też bardzo lubię Elu :) Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. mniam :) uwielbiam groszek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie proste przepisy są najlepsze :) Zupa wygląda bardzo smakowicie :-) Pozdrawiam słonecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię takie kremowe zupki, ale z groszku jeszcze nie jadłam i dlatego na pewno wkrótce wypróbuję Twoją zupkę Justynko :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, jeśli lubisz groszek na pewno Małgosiu będzie Ci smakowała :) Pozdrawiam

      Usuń
  6. Ja również uwielbiam krmowe zupki....dziekuję za przepis...napewno zrobię tę zupkę...pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ma sprawy Bożenko, smacznego życzę i pozdrawiam :)

      Usuń
  7. Robię taki krem tyle, że dodaję serek topiony i cebulkę jeszcze :) przepyszna zupka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie muszę wypróbować, bardzo ciekawe :)

      Usuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger