Byłam ostatnio na grillu u Bliźniaczki i poznałam nową sałatkę z paluszkami surimi. Bardzo mi zasmakowała, więc skradłam przepisik i od razu Wam sprzedaję :)
W zeszłym roku piłam świetną nalewkę truskawkową u znajomych :) Ale się wtedy działo :) Ja osobiście nigdy nie robiłam, ale przecież zawsze musi być pierwszy raz :) W końcu zrobiłam i wszystkim polecam :) Przygotujcie nalewkę truskawkową i zimą delektujcie się jej cudownym smakiem i aromatem :)
W końcu przyszedł czas na ogórki małosolne :) U mnie idą jak przysłowiowa woda :) Mam dwa wielkie słoje i jak tylko w jednym ogóry się kończą, robię już w drugim, żeby nie było "ogórkowego" przestoju.
Polecam wszystkim własnej domowej roboty ocet jabłkowy. Przepis zaczerpnięty z Kuchni Staropolskiej stosowany przeze mnie już sporo czasu z pełnym zadowoleniem :) We wszystkich przepisach na ocet jest cukier, który przyspiesza proces fermentacji. Mnie się jednak nie spieszy, wolę ocet bez cukru, można go wtedy stosować we wszystkich dietach :)
Uwielbiam delektować się smakiem truskawek zimą :) Mrożony mus truskawkowy jest wspaniałym dodatkiem do deserów. Wystarczy truskawki umyć, oberwać szypułki, zmiksować same, albo można dodać cukru do smaku, ale nie jest to konieczne, przełożyć do pojemniczków i zamrozić :)
Rabarbar w słoikach to świetne rozwiązanie do naleśników, ciast,gofrów i deserów. Postanowiłam zrobić taki lekko wstawiony :) Taki rabarbar robiła moja ciocia i pamiętam jego smak do dziś.
Witajcie w ten kolejny pochmurny dzień :) Pogoda nam nie sprzyja ale nie łamiemy się :) Praca wre :) Przygotowania do Jarmarku idą pełną parą, a czas nieubłaganie przecieka przez palce :) Staram się mimo wszystko zaglądać do Was, żeby zobaczyć jak intensywnie spędzacie wolne chwile. Dziś chcę Wam sprzedać przepis na sałatkę arbuzową z fetą, która jest eksplozją smaków.