Ogórki z curry
Uwielbiam ogórki i robię na zimę ile się da :) "Żylety", kiszone, korniszony i sałatkę szwedzką robię na bank :) Postanowiłam jednak spróbować czegoś nowego i wynalazłam na blogu Kulinarka bardzo interesujący przepis. Wszystkim polecam.
- 4 kg ogórków
- 4 cebule
- natka selera
Przygotowujemy czyste, wyparzone, litrowe słoiki. Do każdego słoika wrzucamy:
- 2 plastry cebuli
- kilka listków selera
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 8 ziarenek pieprzu czarnego
- łyżeczkę gorczycy
- 12 szklanek wody
- 3 szklanki octu 10%
- 4 szklanki cukru
- 6 torebki curry
- 4 łyżki soli
ciekawe, z curry nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńJa już jeden otworzyłam i posmakowałam, i polecam - naprawdę dobre :)
Usuń