Pstrąg z warzywami :)

   Nie mam ostatnio wolnych chwil :) Życie nabrało takiego tempa, że czasem tchu mi braknie :) Pracuję, tworzę i korzystam z każdej chwili w pełni :) Ale dietuję dalej :) Dziś propozycja na dietetyczny, lekki i smaczny obiadek. Pstrąg z warzywkami ugotowanymi al dente na parze i sosem czosnkowym z jogurtu i oregano. 


pstrąg  
1 duża cytryna 
2 ząbków czosnku
pietruszka 
tymianek
sól

Pstrąga należy oczyścić z łusek, umyć, osuszyć ręczniczkiem papierowym i dokładnie posolić. Jeden ząbek czosnku kroimy w plasterki i wkładamy do rybki wraz z trzema plasterkami cytryny ze skórką i pietruszką. Wkładamy pstrąga do naczynia żaroodpornego, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem skrapiamy resztą cytryny i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie zapiekamy w temperaturze 230 stopni przez 25 minut. W trakcie pieczenia podlewamy wodą.
Artykuł dostępny również na Przepis na Kobietę ;)

2 komentarze:

  1. Zdrowy obiadek :) Nigdy jeszcze nie jadłam ryby w takiej postaci, boje się tych ości i wszystkiego :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Powiem szczerze, że nie przepadam za rybami, ale ta rybka prezentuje się bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger