Smalec z jabłkiem, cebulą i majerankiem

1 kg świeżej słoniny kroję w drobną kostkę i wrzucam do rozgrzanego garnka. Mieszając od czasu do czasu, Smażę na małym ogniu tak długo, aż wytopi się tłuszcz, a na wierzchu zaczną pływać skwarki - mieszam od czasu do czasu.  Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i gotuję mieszając, następnie dodaję jedno jabłko pokrojone w kostkę i gotuję przez chwilę mieszając. Na koniec dodaję pieprz, majeranek, szczyptę soli. Gorący smalec przelewam do kamionki i pozostawiam do zastygnięcia. Po ostudzeniu wkładam i przechowuję w lodówce.



2 komentarze:

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger