Galareta drobiowa


1 duża pierś kurczaka
1 ćwiartka bez skóry
1 cebula
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
1 paczka żelatyny (3 dag)
pieprz mielony
sól
Mięso i obrane warzywa zalać wodą, na tyle, aby je przykryła. Przyprawić szczyptą pieprzu, solą i gotować pod przykryciem około 1-1½ godziny. Po ugotowaniu wywar przecedzić i do jeszcze ciepłego dodać żelatynę. Mięso obrać z kości i pokroić na kawałki. Warzywa pokroić w kostkę. Na dnie przygotowanych foremek, kubeczków, salaterek poukładać warzywa i mięso i zalać wywarem, tak aby wszystko przykrył, następnie wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger